Components i estructures

Anatomía de les pesqueres

Escales, cordams, perns, refugis i canyissos...

Dintre de les pesqueres de cingle, les de canyís són sempre les més espectaculars. Això és així no només perquè estan ubicades en les cingleres i penya-segats més inaccessibles, sinó també perquè són les que presenten tots elements etnogràfics que conformen la seua anatomia.

Parlem d’escales fetes de branquillons o fusta de pi, també de ferro; estaques i perns de fusta, de ferro o d’acer; cordams abans d’espart i posteriorment cables de diversa mena; lligalls de fil d’aram, cables de coure, cordill de cànem o espart, etc.; refugis habilitats en esplugues amb una bastida de branques, estorats, sacs o fins i tot de rajoles i, finalment, els canyissos sobre els quals el pescador pescava.

Escalera
Responsable del tractament: Toni Barber, Finalitat del tractament: Gestió i control dels serveis oferts a través de la pàgina web i contacte amb l'usuari. Legitimació: Per consentiment exprés, Destinataris: No se cediran les dades, excepte per elaborar comptabilitat o obligació legal, Drets de les persones interessades: Accedir, rectificar i suprimir les dades, sol·licitar-ne la portabilitat, oposar-se al tractament i sol·licitar-ne la limitació, Procedència de les dades: El Propi interessat, Informació Adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
Translate »