Pescar a l'encesa

Anar a la llum

Pescar amb una font de llum

Des de l’antiguitat els humans han sabut que per la nit es pot atraure una munió de peix que facilita les captures nombroses.

Amb torxes o fanals improvisats amb un cassa d’escaldar i tea de pi, amb fanals d’oli, de carbur o de gas butà i més modernament, amb bateries, el pescadors o encesers han atret les espècies per aconseguir el seu buscat ranxo de peix.

Al llibre trobareu bones explicacions i descripcions de detall els ormeijos i aparells emprats per a pescar a l’encesa, com també il·lustracions de tots ells. 

L’obra de Sáñez Reguart del segle XVIII conté centenars d’il·lustracions sobre sistemes de pesca al litoral., l’autor de les quals fou el valencià Joan Baptista Bru de Ramon.

Al llibre trobareu tot un capítol deidcat a l’explicacio històrica relativa a les pesqueres i els sitemes de pesca litoral amb una reproducció nombrosa de làmines de l’autor abans esmentat.

Responsable del tractament: Toni Barber, Finalitat del tractament: Gestió i control dels serveis oferts a través de la pàgina web i contacte amb l'usuari. Legitimació: Per consentiment exprés, Destinataris: No se cediran les dades, excepte per elaborar comptabilitat o obligació legal, Drets de les persones interessades: Accedir, rectificar i suprimir les dades, sol·licitar-ne la portabilitat, oposar-se al tractament i sol·licitar-ne la limitació, Procedència de les dades: El Propi interessat, Informació Adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
Translate »