La Branca

Pesquera de canyís

UTM: 31SBC5589

Baixada: ±150 m

Fondària: – 10 /-20

Classe: Molt bona

La Branca

El seu darrer propietari és Ambrosio Bolufer Pastor (Poble Nou de Benitatxell), qui la va heretar de son pare Pascual Bolufer Mayans, el qual la va armar a primeries de segle. Fou abandonada en 1997 segons testimoni del mateix Ambrosio, ja que va ser el primer any que no torna a la pesquera.

Està localitzada al Morro de la Branca (Xàbia). Té un accés molt accidentat a travñes del barranc del Llibrell i el mateix Morro de la Branca. Fins a finals de la dècada dels 90 el canyís encara es podia veure amarrat al cingle. Aquesta és la penúltima pesquera tradicional que va estar abandonada pels enceseros

Per a veure la localització exacta punxa en les coordenades següents:

Imatges

Les imatges anteriors mostren al darrer propetari, Ambrosio Bolufer, baixant a la pesquera i col·locant el canyís, poc anys abans d’abandonar-la. Fotos gentilesa d’Ambrosio.

Codolla El llibrell, que dóna nom al barranc on s’hi troba

Baixada amb escales entre covanques i cingles

Escales a la baixada vertical per accedir a la pesquera

En algunes de les fotos de més avall es mostren els detalls

Vista del congost del Llibrell-Roàbit des de la baixada de la pesquera

Restes del refugi

Restes de carburers i altres estris a l’interior del que era el refugi

Per per a amarrar el canyís a la roca i poar-lo

Perns en forma de ganxo… El enceseros aprofitaven qualsevol cosa que arreplegàvem útil per a la pesquera.

Responsable del tractament: Toni Barber, Finalitat del tractament: Gestió i control dels serveis oferts a través de la pàgina web i contacte amb l'usuari. Legitimació: Per consentiment exprés, Destinataris: No se cediran les dades, excepte per elaborar comptabilitat o obligació legal, Drets de les persones interessades: Accedir, rectificar i suprimir les dades, sol·licitar-ne la portabilitat, oposar-se al tractament i sol·licitar-ne la limitació, Procedència de les dades: El Propi interessat, Informació Adicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
Translate »